KAIP TEISINGAI PAKABINTI PINATĄ?

Pagrindinė nesėkmingų piñata žaidimų priežastis yra netinkamas jų pakabinimas.

KOKIOS PROBLEMOS PASITAIKO:
  1. Virvė nutrūksta ir piñata nukrenta nesudūžusi arba iš dalies sudūžusi.
  2. Piñata sulūžta viršuje, o apačia krinta žemyn kartu su įdaru.
  3. Viršuje pasidaro skylė ir įdaras kažkodėl neiššauna iš ten kaip iš fontano.
  4. Žiūrovams ir kitiems žaidėjams gresia pavojus.
DU PAGRINDINIAI SĖKMINGO ŽAIDIMO PRINCIPAI:
  • Skylė, plyšys, kiaurymė turi būti piñatos apačioje, kad įdaras ir konfeti iškristų gražiai ir efektyviai. Todėl pakabinimo aukštis turi būti šiek tiek AUKŠTENIS ŽAIDĖJO GALVOS!
  • Visi, išskyrus mušantį žaidėją, turi būti pakankamai toli nuo piñatos, kad žaidėjas nieko neužkabintų nei smūgiuojant, nei užsimojant, nei netyčia paleisdamas lazdą iš rankų.
NA IR GALŲ GALE, KAIP GI JĄ PAKABINTI ?
LAUKE.

  1. Galite pakabinti ant storos medžio šakos, vartų skersinio, horizontalaus strypo, sūpynių ar ant krepšinio lanko.
  2. Įsitikinkite, kad aplink yra pakankamai laisvos vietos. Netoliese neturėtų būti stulpų ar sienų, į kurias lazda galėtų atsimušti ir sužeisti žaidėją.
  3. Prie pinatos pririškite virvę (apie 3 metrus) ir permeskite virš strypo.
  4. Atsakingas suaugęs žmogus, stovintis saugiu atstumu, laisvą galą laiko rankose ir, traukdamas už virvės, kiekvienam žaidėjui reguliuoja aukštį. Apatinės piñatos dalies aukštis turi būti AUKŠČIAU MUŠĖJO! O jei norite, keisdami aukštį ir papildomai siūbuodami piñatą, galite apsunkinti žaidimą ir atitinkamai pailginti žaidimo laiką.
  5. Visi savo eilės laukiantys žiūrovai ir žaidėjai turi stovėti saugiu atstumu už linijos, dėl kurios sutariama prieš žaidimą.
PATALPOJE AR LAUKE, KUR VISAI NĖRA MEDŽIŲ.
1 VARIANTAS.
          
  1. Naudokite ilgą lazdą, pvz., šluostės rankeną arba tvirtą virvę. 
  2. Įsitikinkite, kad aplinkui yra pakankamai laisvos erdvės ir nėra trapių daiktų, langų, veidrodžių, televizorių ir pan. Nekabinkite piñatą ant šviestuvo! 
  3. Pritvirtinkite piñatą lazdos ar virvės viduryje. 
  4. Du suaugusieji laiko lazdos galus iškėlę rankas į viršų, kad išlaikytų reikiamą aukštį. Apatinės piñatos dalies aukštis turi būti AUKŠČIAU MUŠĖJO! Keisdami aukštį ir papildomai siūbuodami piñatą, jei norite, galite apsunkinti žaidimą ir atitinkamai pailginti žaidimo laiką. 
  5. Visi savo eilės laukiantys žiūrovai ir žaidėjai turi stovėti saugiu atstumu už linijos, dėl kurios sutariama prieš žaidimą.
2 VARIANTAS.
  1. Paimkite ilgą pagalį, pavyzdžiui, šluotos kotą. 
  2. Įsitikinkite, kad aplinkui yra pakankamai laisvos erdvės ir nėra trapių daiktų, langų, veidrodžių, televizorių ir pan. 
  3. Pritvirtinkite piñatą prie lazdos galo. 
  4. Stiprus suaugęs žmogus laiko laisvą lazdos galą kaip meškerę. Apatinės piñatos dalies aukštis turi būti AUKŠČIAU MUŠĖJO!
  5. Visi savo eilės laukiantys žiūrovai ir žaidėjai turi stovėti saugiu atstumu už linijos, dėl kurios sutariama prieš žaidimą.
3 VARIANTAS.
  1. Įsitikinkite, kad aplinkui yra pakankamai laisvos erdvės ir nėra trapių daiktų, langų, veidrodžių, televizorių ir pan. 
  2. Stiprus suaugęs žmogus užlipa ant pakylos, pavyzdžiui, kėdės, ir laiko piñatą už virvės Apatinės piñatos dalies aukštis turi būti AUKŠČIAU MUŠĖJO!
  3. Visi savo eilės laukiantys žiūrovai ir žaidėjai turi stovėti saugiu atstumu už linijos, dėl kurios sutariama prieš žaidimą. 
Tai pats pavojingiausias ir nepatogiausias būdas. Naudokite jį tik tuo atveju, jei neįmanoma organizuoti vieno iš aukščiau išvardytų variantų.

PAPILDOMOS PASTABOS:
  • Norėdami pailginti žaidimą, jei žaidėjų yra daug arba piñata jums atrodo ne tokia stipri, galite naudoti akių raištį arba užrišti akis šaliku. Galite sukti žaidėją prieš smūgį, painioti jį šūksniais. Primygtinai rekomenduoju nenaudoti kaukių vaikams iki 7 metų ir žaidžiant patalpose.
  • Net jei yra keli žaidėjai, mušant piñatą nerekomenduojama naudoti daugiau nei vieną lazdą. Priešingu atveju tai gali baigtis traumomis.
  • Būna, kad dūžtant pirmiausia atsiranda maža skylutė ir įdaras pradeda po truputį birėti, žiūrovai bėga po piñatą. Turite sustabdyti žaidėją, kad išvengtumėte traumų. Kai visi atsitrauks, tęskite, kol pilnai sudažysite piñatą . Suaugęs žmogus gali rankomis išplėšti didesnę skylę, jei vaikams nepavyksta susidoroti.
Kitos puslapio naujienos
access_timenuo 9:00 iki 19:00
arrow_right_alt